Blogg

Här presenteras de senaste blogginläggen.

Läs dem här nedan!

Välkommen Marie Wiklund, Associate

Varmt välkommen säger vi till Marie Wiklund, Chairs nya associate i Uppsala. Marie kommer närmast från ett uppdrag som nationell affärschef på Almi Företagspartner AB.   Vad motiverade dig att ansluta till Chair Management? Jag sökte en samarbetspartner och en plattform för att kunna vidareutveckla och bredda mitt arbete med att stödja ägarledda företag i […] Läs mer »

Nytt uppdrag – Förberedande VD

Företaget Ordrum AB startade sin utbildningsverksamhet med visionen om en värld där vi förstår varandra. Verksamheten idag har fokus på presentationsteknIk, bemötande och effektiva möten. Grundaren Erik Mattsson startade bolaget i liten skala 1996 och sedan dess har bolaget utvecklats till ett gediget kunskapsföretag. Bolagets styrka har alltid legat i dess unika metoder och verktyg, […] Läs mer »

Vikten av att skriva ett ägardirektiv

”Jag trodde vi hade samma förväntningar.” Orden kommer från en delägare i ett mindre bolag som jag intervjuade för ett tag sedan. De två ägarna i bolaget, ansvariga för olika avdelningar i företaget har nu plötsligt skilda uppfattningar om vilken väg som var den rätta att gå med bolaget. När bolaget startades låg fokus mest […] Läs mer »

Våga släppa taget om din ”baby”

Att släppa taget om sitt företag, och överlåta ledarskapet åt en extern vd, kan vara känslomässigt prövande – ungefär som att släppa taget om sitt barn när det växer upp. Tänk om det inte går bra, eller omvänt – tänk om det går bättre utan dig? Vi har alla en önskan om att känna oss […] Läs mer »

Gen förklarar entreprenörers likheter

Det finns många som någon gång har längtat efter att starta ett företag. En del får den innovativa idén som gör att de vågar starta. Efter ett tag blir det tuffare än förväntat. Vid DNA Behavior International har forskare undersökt om företagare föds med entreprenörsgener eller om det är något som utvecklas. Svaret är: Det […] Läs mer »

Mindfulness är farligt för företag

Mindfulness är ett av tidens modeord när den stressade nutidsmänniskan behöver lindring och bot. Vi ska leva i nuet, det enda vi kan påverka, och inte tyngas av motgångar som varit eller oroa oss för faror som väntar i framtiden. Det förhållningssättet har sitt ursprung i buddhismen och kan vara bra för individen. Men det […] Läs mer »

Att motivera människor

Det skapar motivation: Sedd, hörd, behövd – Viktigast för människors motivation är att de blir sedda, hörda och känner sig behövda. Det konstaterar Anders Lugn, erfaren ledare, seniorkonsult och nybliven medarbetare i Chair. Motivation skapar framgång. Oavsett om det handlar om fotbollslaget, det globala börsbolaget, skolklassen eller det ägarledda småföretaget. Det vet alla. Det är […] Läs mer »

Stora Styrelsedagen 28 november 2017

Den 28 november besökte Chair Linköping och Stora Styrelsedagen som årligen arrangeras av StyrelseAkademien. På LinkedIN kan du läsa mer och se bilder från dagen. Under dagen deltog Agneta också Styrelsepodden, här delar hon med sig av tips och råd från sin föreläsning. Läs mer »

Kalix Tele24 om att rekrytera en extern VD

Att ta in en extern VD är en stor förändring för ägarna, och förberedelseprocessen tar tid. Chair Management har pratat med Kristian och Åsa från Kalix Tele24 som 2010 bestämde sig för att ta ett steg tillbaka från den operativa verksamheten och på heltid ägna sig åt att vara ägare. Det var dags för en […] Läs mer »

Ledarskapsdagarna, 15 november 2017

Mängder av spännande föreläsare och insikter högt och lågt på Grand Hotel och Ledarskapsdagarna i Stockholm. Det är verkligen en ära att Chair har fått vara representerade, och att vi dessutom fick hålla en dragning om ”Extern VD, så lyckas du”. Föreläsningar och tal från, bland andra, Annie Lööf, Per Holknekt, Paulo Roberto och ”Draken” […] Läs mer »