Blogg

Här presenteras de senaste blogginläggen.

Läs dem här nedan!

Intervju: Dayspring

Kundcase: Ägardirektiv och Styrelserekrytering Dayspring är ett starkt värderingsstyrt företag som visar vägen till ett samhällsbyggande som kommande generationer ska kunna tacka oss för. Vi på Chair fick förtroendet att bistå dem i framtagandet av ett nytt ägardirektiv samt rekrytering av en ny styrelseordförande. Vi passade på att få en intervju med ägarna efter genomförandet […] Läs mer »

Slump eller slit?

Naturen står i full färgprakt, kvällssolen tycks aldrig gå ner och vi är mitt i en efterlängtad sommar. Vi är i halvlek på år 2020 och jag reflekterar över en vår som fick hela världen att stanna upp. Efter ett högt tempo under hösten – och en planerad fullbokad vår med utbildningar, föreläsningar och spännande […] Läs mer »

En VD står alltid på scen.

Bengt Sanzén är Associates hos Chair och arbetar med att coacha VD:ar och personer i ledande befattning som håller presentationer och föreläsningar. Bengt har jobbat som skådespelare och regissör i 25 år och har överfört de erfarenheterna in i affärsvärlden. Vi frågade vilka tips han skulle vilja att fler tog med sig och så här […] Läs mer »

Förberedande VD

Att ta in en första Extern VD är en stor omställning för ägare som är vana att styra verksamheten själva. Med erfarenhet från att vara VD i ägarledda företag har Chair Management utvecklat en metod för att minska tröskeln för såväl ägare som tillträdande VD. Vi kallar det en Förberedande VD (F.VD). En F.VD har […] Läs mer »

Intervju med Prem – Förberedande VD på Piwa Food

Beskriv dina första 5 veckor på Piwa som Förberedande VD? Det har varit en rivstart med väldigt intressanta veckor. Otroligt kul att komma in i detta snabbfotade företag och lära känna medarbetaren och hela verksamheten, vi har en härlig jargong. Vad är din största utmaning så här långt? Jag har haft lite svårt att lägga […] Läs mer »

Extern VD – så lyckas du

Att anställa en extern VD kan vara en svår och riskfylld process, både för bolaget och för den tilltänkta personen. Förbereder man ledarskiftet väl och tar rätt steg i rätt ordning finns det en fantastisk tillväxtpotential för företaget. Hastar man igenom och inte tar uppgiften på allvar väntar det motsatta. Läs mer »

Vikten av att få alla att dra åt samma håll!

I många ägarledda företag finns mycket av strukturkapitalet i ägarens huvud. Det bidrar ofta till en snabbhet i beslut, men när organisationer växer riskerar det även att bidra med en otydlighet. I flera av de uppdragen vi har haft brukar det visa sig att den högsta ledningen har en helt annan bild av vart företaget […] Läs mer »

Hantering av bolagsstämma i   Corona-tider

Många av våra kunder ska under våren hålla årsstämmor och till följd av Corona-viruset dyker det upp en hel del frågor. Nedan försöker vi ge er vägledning genom att besvara de vanligast förekommande frågorna.   Går det att hålla en bolagsstämma via videolänk? Utgångspunkten i aktiebolagslagen är att stämman ska hållas där bolaget har sitt […] Läs mer »

Kundcase Ägardirektiv – Thuressons

Thuressons är ett framåtblickande företag inom den gröna sektorn som gått från att vara ett familjeföretag till att bli ett partnerägt företag. Chair fick förmånen att vara med i processen att ta fram ett ägardirektiv som ett steg i att maximera samarbetet inom ägar-trion. Efter avslutat uppdrag intervjuades Thuressons CFO och delägare, Emma Jidefur.    […] Läs mer »

Kundcase 360°analys – Corporate Apartments

Kundintervju Sara Dennås Ägare Corporate Apartments Swedrent AB Sara Dennås, 31 år, är delägare och VD för Corporate Apartments-gruppen. Huvudverksamheten Corporate Apartments hyr ut hus och lägenheter till företag inom byggbranschen som behöver boende till sin personal. Bolaget omsätter cirka 60 mkr och har en hög tillväxttakt. Vart befinner ni er på er tillväxtresa? ”Vi […] Läs mer »