Blogg

Här presenteras de senaste blogginläggen.

Läs dem här nedan!

Gott Nytt År!

Vikten av att sätta nya mål och stryka gamla. Nu är det nya året här och ofta pratas det om att sätta nya mål för året. Även om det är viktigt att ibland sätta nya mål och börja med nya aktiviteter, kan det vara minst lika viktigt att fundera på vad du ska sluta göra. […] Läs mer »

Kundintervju: Ägardirektiv

Chair Management har varit med och tagit fram ett ägardirektiv för Västkustägg, efter avslutat uppdrag intervjuades VD, Oscar Olsson. Västkustägg är ett familjeföretag och drivs i dag av tredje generationen. Företaget har sin verksamhet i den halländska byn Eldsberga där de driver ett packeri för ägg. När Chair möter företaget märks en stolthet över att […] Läs mer »

Kundintervju – efter genomförd 360°analys

Andreas Sjöström, Ägare Inpeople och Head Consulting Berätta kort om era företag? Vi erbjuder olika tjänster inom HR som rekrytering, personaluthyrning/interim och olika delar inom ledarutveckling. Vår nisch är hög kundanpassning och vi vänder oss till organisationer som vet att personalen är den helt avgörande faktorn för framgång. Våra företag jobbar med värdebaserat ledarskap, är […] Läs mer »

Extern VD – så lyckas du

Att anställa en extern VD kan vara en svår och riskfylld process, både för bolaget och för den tilltänkta personen. Förbereder man ledarskiftet väl och tar rätt steg i rätt ordning finns det en fantastisk tillväxtpotential för företaget. Hastar man igenom och inte tar uppgiften på allvar väntar det motsatta. Läs mer »

Culture eats strategy but size eats culture…

Du har säkert hört uttrycket ”culture eats strategy for breakfast ” myntat av Peter Drucker, berömd management konsult och författare.  Han menade att strategi är viktigt, men att den  förblir bläck på papper om organisationen inte samtidigt har medarbetare som är motiverade och engagerade och tar ansvar för att uppnå önskade resultat.  Kulturen i företaget […] Läs mer »

Välkommen Marie Wiklund, Associate

Varmt välkommen säger vi till Marie Wiklund, Chairs nya associate i Uppsala. Marie kommer närmast från ett uppdrag som nationell affärschef på Almi Företagspartner AB.   Vad motiverade dig att ansluta till Chair Management? Jag sökte en samarbetspartner och en plattform för att kunna vidareutveckla och bredda mitt arbete med att stödja ägarledda företag i […] Läs mer »

Nytt uppdrag – Förberedande VD

Företaget Ordrum AB startade sin utbildningsverksamhet med visionen om en värld där vi förstår varandra. Verksamheten idag har fokus på presentationsteknIk, bemötande och effektiva möten. Grundaren Erik Mattsson startade bolaget i liten skala 1996 och sedan dess har bolaget utvecklats till ett gediget kunskapsföretag. Bolagets styrka har alltid legat i dess unika metoder och verktyg, […] Läs mer »

Vikten av att skriva ett ägardirektiv

”Jag trodde vi hade samma förväntningar.” Orden kommer från en delägare i ett mindre bolag som jag intervjuade för ett tag sedan. De två ägarna i bolaget, ansvariga för olika avdelningar i företaget har nu plötsligt skilda uppfattningar om vilken väg som var den rätta att gå med bolaget. När bolaget startades låg fokus mest […] Läs mer »

Våga släppa taget om din ”baby”

Att släppa taget om sitt företag, och överlåta ledarskapet åt en extern vd, kan vara känslomässigt prövande – ungefär som att släppa taget om sitt barn när det växer upp. Tänk om det inte går bra, eller omvänt – tänk om det går bättre utan dig? Vi har alla en önskan om att känna oss […] Läs mer »

Gen förklarar entreprenörers likheter

Det finns många som någon gång har längtat efter att starta ett företag. En del får den innovativa idén som gör att de vågar starta. Efter ett tag blir det tuffare än förväntat. Vid DNA Behavior International har forskare undersökt om företagare föds med entreprenörsgener eller om det är något som utvecklas. Svaret är: Det […] Läs mer »