Blogg

Här presenteras de senaste blogginläggen.

Läs dem här nedan!

Kundcase Ägardirektiv – Thuressons

Thuressons är ett framåtblickande företag inom den gröna sektorn som gått från att vara ett familjeföretag till att bli ett partnerägt företag. Chair fick förmånen att vara med i processen att ta fram ett ägardirektiv som ett steg i att maximera samarbetet inom ägar-trion. Efter avslutat uppdrag intervjuades Thuressons CFO och delägare, Emma Jidefur.    […] Läs mer »

Kundcase 360°analys – Corporate Apartments

Kundintervju Sara Dennås Ägare Corporate Apartments Swedrent AB Sara Dennås, 31 år, är delägare och VD för Corporate Apartments-gruppen. Huvudverksamheten Corporate Apartments hyr ut hus och lägenheter till företag inom byggbranschen som behöver boende till sin personal. Bolaget omsätter cirka 60 mkr och har en hög tillväxttakt. Vart befinner ni er på er tillväxtresa? ”Vi […] Läs mer »

Bra att ha eller brådskande?

Prioritera rätt Nu är det nya året i fullgång, men redan nu kanske du inser att årets planering blev för ambitiös? Tiden räcker inte till, vad hände? Kanske är det redan nu dags att prioritera de mål som satts för 2020! Ett relativt enkelt och väl beprövat koncept är att prioritera projekt utifrån hur brådskande […] Läs mer »

Utveckla, behålla eller avveckla

Vikten av att sätta nya mål och stryka gamla. Nu är det nya året här och ofta pratas det om att sätta nya mål för året. Även om det är viktigt att ibland sätta nya mål och börja med nya aktiviteter, kan det vara minst lika viktigt att fundera på vad du ska sluta göra. […] Läs mer »

Kundintervju: Ägardirektiv

Chair Management har varit med och tagit fram ett ägardirektiv för Västkustägg, efter avslutat uppdrag intervjuades VD, Oscar Olsson. Västkustägg är ett familjeföretag och drivs i dag av tredje generationen. Företaget har sin verksamhet i den halländska byn Eldsberga där de driver ett packeri för ägg. När Chair möter företaget märks en stolthet över att […] Läs mer »

Kundintervju – efter genomförd 360°analys

Andreas Sjöström, Ägare Inpeople och Head Consulting Berätta kort om era företag? Vi erbjuder olika tjänster inom HR som rekrytering, personaluthyrning/interim och olika delar inom ledarutveckling. Vår nisch är hög kundanpassning och vi vänder oss till organisationer som vet att personalen är den helt avgörande faktorn för framgång. Våra företag jobbar med värdebaserat ledarskap, är […] Läs mer »

Culture eats strategy but size eats culture…

Du har säkert hört uttrycket ”culture eats strategy for breakfast ” myntat av Peter Drucker, berömd management konsult och författare.  Han menade att strategi är viktigt, men att den  förblir bläck på papper om organisationen inte samtidigt har medarbetare som är motiverade och engagerade och tar ansvar för att uppnå önskade resultat.  Kulturen i företaget […] Läs mer »

Välkommen Marie Wiklund, Associate

Varmt välkommen säger vi till Marie Wiklund, Chairs nya associate i Uppsala. Marie kommer närmast från ett uppdrag som nationell affärschef på Almi Företagspartner AB.   Vad motiverade dig att ansluta till Chair Management? Jag sökte en samarbetspartner och en plattform för att kunna vidareutveckla och bredda mitt arbete med att stödja ägarledda företag i […] Läs mer »

Nytt uppdrag – Förberedande VD

Företaget Ordrum AB startade sin utbildningsverksamhet med visionen om en värld där vi förstår varandra. Verksamheten idag har fokus på presentationsteknIk, bemötande och effektiva möten. Grundaren Erik Mattsson startade bolaget i liten skala 1996 och sedan dess har bolaget utvecklats till ett gediget kunskapsföretag. Bolagets styrka har alltid legat i dess unika metoder och verktyg, […] Läs mer »

Vikten av att skriva ett ägardirektiv

”Jag trodde vi hade samma förväntningar.” Orden kommer från en delägare i ett mindre bolag som jag intervjuade för ett tag sedan. De två ägarna i bolaget, ansvariga för olika avdelningar i företaget har nu plötsligt skilda uppfattningar om vilken väg som var den rätta att gå med bolaget. När bolaget startades låg fokus mest […] Läs mer »