Intervju med Prem - Förberedande VD på Piwa Food | Chair

Intervju med Prem – Förberedande VD på Piwa Food

Beskriv dina första 5 veckor på Piwa som Förberedande VD?

Det har varit en rivstart med väldigt intressanta veckor. Otroligt kul att komma in i detta snabbfotade företag och lära känna medarbetaren och hela verksamheten, vi har en härlig jargong.

Vad är din största utmaning så här långt?

Jag har haft lite svårt att lägga band på mig att göra förändringar i lagom takt. Jag vet att man inte ska gå för fort fram i ägarledda företag men bolaget och medarbetarna har en så stor potential och ”det kliar i fingrarna”. Jag behöver nog tänka mer på detta framöver.

Vad har du åstadkommit under 5 veckor?

– Första tiden har förstås gått till att försöka lära känna hela gänget i Stenkullen.

– Skapat en helt ny organisationsplan, och implementerat den och förändrat en del i tjänster.

– Har identifierat en del befintliga processer och rutiner som behöver tittas närmare på inför tiden när ägarna inte är på plats längre, ex valutasäkringar.

– Lagt ner en avdelning med allt vad det innebär med MBL förhandlingar i Corona tider.

– Startat ett större IT projekt för att uppgradera it statusen på bolaget.

– Börjat föra dialoger med ägare vad de göra istället när de ska lämna sina operativa roller. Tex har de fått en hemläxa.

Hemläxa hur menar du då?

– Jo, jag har bett ägarna att tänka efter hur deras liv ska ut om 6, 12 och 24 månader när de ej ska vara så operativa längre. De behöver fundera över hela sin tillvaro, både privat och den professionella delen, hur ser deras liv ut i framtiden? Vad gör de istället när de inte åker till PIWA utan ska göra något annat på dagarna?

Även om de ska fortsätta jobba så har jag varit väldigt tydlig med att de inte kan sitta kvar på sina gamla kontor. De ska ju inte vara kvar i sina gamla roller och då måste de fysiskt byta kontor också. Det är ju en del av Chairs uppdrag, att hjälpa ägarna att hitta sin nya identitet. Men det är klart att det kommer att bli en utmaning. De här ägarna har ju gjort detta i 30 år och är duktiga på det de gör också. Men man måste träna på detta och ”skolas ut” precis som man en gång i tiden skolades in i företaget.

Vi kommer att få följa Prem och Piwa team varje månad och även höra hur ägarna tänkte och kände när de fick den här hemläxan… Fortsättning följer.  Stay tuned.

Tillbaka till alla blogginlägg