Ledarskapsdagarna, 15 november 2017 | Chair

Ledarskapsdagarna, 15 november 2017

Mängder av spännande föreläsare och insikter högt och lågt på Grand Hotel och Ledarskapsdagarna i Stockholm. Det är verkligen en ära att Chair har fått vara representerade, och att vi dessutom fick hålla en dragning om ”Extern VD, så lyckas du”.

Föreläsningar och tal från, bland andra, Annie Lööf, Per Holknekt, Paulo Roberto och ”Draken” Sven Hagströmer m.m som för övrigt hade ett skönt omdöme att ge till Chairs föreläsning då han var i tur person på scen efter oss. ”J-klar vad bra hon var den där Agneta Olsson”

Han var i övrigt både rolig och klok och gjorde lika stort intryck tillbaka. Några av citaten som fastnade: ”En kvinna som gör misstag faller högt och snabbt. En man som trillar av pedistalen har 57 skyddsnät”. Han pratade varmt och gott om sina företag, och liknade dem vid sina egna barn. Han har förresten sex stycken av dem, fyra fysiska personer och två företag. ”När dina barn är nyfödda, skiljer de sig inte mycket från en nystartad firma. I början krävs det mycket kraft, tid och omsorg och man måste man amma”dem var 4:e timme för att få dem att växa”

Och sedan hade vi Helene Barnekow som är VD för Telia. Vilken härlig människa och bra ledare! Jag går redan i tankarna om att byta teleoperatör. Hon berörde bland annat hur man som ledare har stor inverkan på företagskulturen med citatet ”Struktur kommer aldrig att skapa en förändringsresa utan vi måste göra en kulturresa för att skapa förändring på riktigt.  ”Att göra det genom struktur är som  tro att det blir bättre genom att asfaltera stigarna. Det går snabbare men det är fortfarande samma vägar”

Nästa person upp på scenen var Annie Lööf. Om jag får bestämma heter vår nästa stadsminister Annie Lööf. Hon visade på klokhet, tydlighet och mänsklighet. Bedöm själva efter att ni tittat på filmen nedan!

Paolo Roberto berättade om att vikten att resa sig upp igen. Och vikten av tillhöra flocken – ha ett sammanhang. Det fick mig fundera på det jag tog upp under fömiddagen här på ledarskapsdagarna. Den starka kraften att tillhöra är en ägares största utmaning när man släpper VD-stolen. Ägaren blir osäker på vilket sammanhang hen tillhör. Att tillhöra en flock är också exakt det som är en av människans största drivkrafter… Är det kanske där som en av de största utmaningarna sitter för en ägare som ska släppa taget? Att de behöver en ny flock att gå till?

Per Holknekt är Per. Känslosam, berörande och pratar om våra mentala barriärer. Om han hade vetat hur svårt saker hade varit hade han inte klarat dem. Så sant för många av oss…

Dagen avslutades med Champagne men då fick jag susa hem med tåget. Imorgon stundar förberedande VD-uppdrag och andra spännande utmaningar. (Se bifogat filmklipp med Annie Lööf)

Per Holknekt, Entreprenör | Annie Lööf, Centerpartiet och moderator Petra Bergman| Agneta Olsson, Chair Management | Helene Barnekow, Telia

 

Agneta Olsson, Chair management | Ledarskapsdagarna | Gruppbild: Per Holknekt, Petra Bergman, Agneta Olsson

Tillbaka till alla blogginlägg