Slump eller slit? | Chair

Slump eller slit?

Naturen står i full färgprakt, kvällssolen tycks aldrig gå ner och vi är mitt i en efterlängtad sommar. Vi är i halvlek på år 2020 och jag reflekterar över en vår som fick hela världen att stanna upp. Efter ett högt tempo under hösten – och en planerad fullbokad vår med utbildningar, föreläsningar och spännande kunduppdrag blev det tvärstopp när Anders Tegnell på presskonferensen 11 mars meddelade: ”Covid-19 bör med all sannolikhet klassas som en pandemi”. Hela världen frös som en stillbild på film där man tryckt på pausknappen. Paralyserade. Jag som många fler började de följande veckorna ”Coronaknarka” nyheter. När den värsta chocken hade lagt sig fick man tid att träffa nya spännande människor digitalt. Personer som man aldrig tidigare skulle ha mött. Och det fanns även ägare som fattade beslut att inte skjuta upp förändringstakten utan snarare såg det som en möjlighet att förändra nu när det var ett lugnare tempo. Ägare vi bistått med ägardirektiv och 360° analyser behövde nu hjälp att rekrytera en ny ledare. Relationer är alltid viktigt men jag har reflekterat att i otrygga tider är relationer viktigare än någonsin.

Samtidigt som vissa uppdrag tvärbromsade i mars kom helt nya uppdrag in från oväntade håll. Visst har det varit skakigt. Och totalt tvärstopp på vissa fronter. Men likt Charlotte Kalla i OS 2014 gjorde Chair en slutspurt. Och vi kan  konstatera i efterhand att Chair har gått bättre än någonsin med en stark återhämtning i juni och början av juli. Det är med en stor stolthet och ödmjukhet vi kan berätta att under Covid-19 tider har team Chair presterat som bäst. Det är ju så att inget bolag kan prestera utan grymma spelare i laget. Ett stort tack till er alla som slitit extra hårt under våren och som varit med på resan. Från föreläsningstöd i januari till slutrekrytering i igår. Vilka stjärnspelare ni är. Och inte minst, tack till alla underbara kunder som trodde på oss, även när vi gick in århundrades tuffaste pandemi.

Tillsammans har vi lyckats göra det omöjliga möjligt. Visst har vi haft lite tur på vägen.. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på den 75 åriga mannen (Erik)  jag mötte på tåget för några år sedan som klev på stationen i Skövde och var med hela vägen till Stockholm. Han satt i sätet bredvid mig, ganska uppfylld av sig själv och sin egen f.d karriär och malde på oavbrutet. Han ”ojade” sig när han hörde att jag skulle föreläsa om ägarledda företag. Tills jag sa till honom: Ja, så man man tycka men om man bara vill  jobba med storbolagen då skulle du och jag vara begränsade till 1% av Sveriges företag. Erik blev tvärtyst. Och jag, jag  fick äntligen arbetsro. 🙂
När vi rullade in på centralen i Stockholm muttrade han: – Du var mig en flitig en. Ända sedan Skövde har du suttit & jobbat med din dator. Fast det är klart, den som är väl förberedd har mindre otur. 

Jag tänker ofta på Erik. Han inser nog inte själv hur klok han var den gången… Men han får mig att kämpa vidare när det känns som mest motigt. Som tex en pandemi. 😉

Vi har nu alla förtjänat en semester. Chair Management stänger helt (nästan) v. 30-31 men är tillbaka igen den 3 augusti. Vill avsluta med att tacka alla härliga kunder, fantastiska samarbetspartner och associates för det här halvåret. Önskar er alla en riktigt härlig hemsemester. Ta hand om varandra, njut av livet så hörs vi from början av augusti igen.

//Agneta Olsson Grundare Chair Management

Tillbaka till alla blogginlägg