Extern Vd – så lyckas du

15 framgångsnycklar för ledare och ägare i ägarledda företag

Extern Vd – så lyckas du

I Sverige är mer än 98 % av alla bolag ägarledda. Att anställa en extern Vd kan vara en utmärkt lösning för att både fortsätta äga och samtidigt ta nästa steg i bolagets utveckling. Dock misslyckas många vid det första försöket, ofta på grund av okunskap och bristande förberedelser från både ägarens och den externa Vd:ns sida.

”Extern Vd – Så lyckas du” ger dig en unik inblick i både externa Vd:ar och ägares tankesätt och resonemang, och vad som faktiskt krävs för att ett ledarskifte ska bli framgångsrikt. Boken lyfter viktiga aspekter både ur den nya ledarens och ägarens perspektiv och förberedelser som krävs innan en ny ledare kan tillträda med framgång. Denna bok är framtagen för att vara lättläst och tillgänglig, samtidigt som den bibehåller djupet och kvaliteten i innehållet. Varje kapitel avslutas med konkreta tips och handfasta råd, baserade på forskning som har bevisad effekt i praktiken. Oavsett om du är en nybliven Vd som söker vägledning, eller en erfaren ägare som strävar efter att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat ledarskifte, är “Extern Vd – Så lyckas du” ett oumbärligt verktyg som bidrar till framgång.

Kort om Agneta Olsson

Agneta har under de senaste 25 åren etablerat sig ledare och entreprenör inom svenskt näringsliv. Omkring åren 2008-2009 tog hon sig an rollen som extern Vd i ett ägarlett bolag baserat i Göteborg, där hon ställdes inför en rad oväntade utmaningar. Denna erfarenhet, kombinerat med en brist på dokumenterad kunskap för liknande situationer, inspirerade henne till att skriva boken “Extern Vd – så lyckas du”. Hon driver idag Chair Management och har även ett flertal styrelseuppdrag.

Agneta är också en eftertraktad föreläsare, känd för sin förmåga att engagera och inspirera sin publik med anekdoter från sin karriär där hon bjuder frikostigt på sina egna misstag. Hon anlitas regelbundet av olika uppdragsgivare såväl i Sverige som internationellt.

Ägarguiden

Är du redo att lyfta ditt bolag till oanade höjder? “Ägarguiden” erbjuder mer än bara insikter; det är en banbrytande handbok skräddarsydd för ägare, styrelsemedlemmar och ledare i ägarledda bolag. I en värld där globalisering, teknologiska framsteg, AI och klimatförändringar transformerar spelplanen, har det aldrig varit viktigare att fördjupa sig i kunskap om det högsta bolagsorganet, ägarrollen.

Beställ boken "Extern Vd - Så lyckas du"

Extern Vd 380 kr + frakt

10 + 4 =