Boka Agneta Olsson som föreläsare idag | Chair

Föreläsningar

Agneta är ärlig och inspirerande och levererar i ett medryckande tempo med mycket aha-upplevelser, insikter och energi. Prestigelöst blandas forskning med anekdoter och egna erfarenheter. Det svåra görs hanterbart och inspirerande vilket skapar förutsättningar för ett lönsamt företag.

Primärmålgrupp:

 • Ägare/Entreprenörer
 • Ledare/chefer
 • Människor som vill utvecklas

Boka föreläsning:  agneta.olsson@chair.se

Se ex på olika föreläsningar nedan. 

Föreläsningar

Skala upp företaget
- så går du från ägarlett till ägarstyrt 

 • Vad är skillnaden mellan ägarlett och ägarstyrt?
 • Hur kan ett ägarstyrt bolag bidra till mitt företags tillväxt och lönsamhet?
 • Varför är ett ägardirektiv så viktigt?
 • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag
 • När är det dags att söka en extern vd?
 • Vad är en förberedande VD?
 • Hur en förberedande VD kan hjälpa dig i tillväxtresan.

 

Extern VD - Så lyckas du!
- 10 framgångsnycklar och 100 aha insikter 

 • Hur lyckas du med rekryteringen av extern VD? 
 • Vilka är de största utmaningarna för VD:s
      arbete i ägarledda företag?
 •  Hur lyckas man med ledarskiftet i en generationsväxling? 
 • Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som ägare vid en succession?
 • Hur gör man som ägare för att släppa taget om sin "baby"?

Den rebelliske entreprenören
- att skapa medarbetare och företag i världsklass

Varför sticker vissa företag ut i mängden medan andra passerar utan att du knappt märker dem?
Vad är det som gör att vissa företag kan göra det omöjliga möjligt medan medan andra kämpar för sin överlevnad?

Svaret: Den rebelliske entreprenören.

Det är entreprenören vars karaktärsdrag och mentalitet som genomsyrar hela organisationen. Och där komplexitet undviks till varje pris

Föreläsningen ger 9 framgångsnycklar hur man skapar framgångsrika medarbetare och företag. Kunskapen är baserad på både forskning och praktik.

”Agnetas föreläsning ”Den rebelliska entreprenören” var en mycket inspirerande föreläsning om ledare som vill gå sin egna väg. Helt i linje med det som vi inom TFIP förespråkar. Våra ledare formas i detta tänk och jobbar mycket självständigt och ibland rebelliskt. Kul att se att det är andra som tänker som vi”

- TFIP, Tomas van Zalingen, Koncernchef

 

”Agneta förmedlar på ett trovärdigt och personligt sätt hennes erfarenheter från tiden som extern VD i ett ägarlett bolag. Hon kommer med tänkvärda tips som man har nytta av såväl som VD samt som ledare och kollega. Föreläsningen var otroligt uppskattad och gav input till fortsatta diskussioner vid vårt nätverksmöte. Jag kan verkligen varmt rekommendera Agneta för såväl ägare och dess familj som står i funderingar runt generationsskifte samt personer som har funderingar på att ta steget att arbeta som VD i ett familjeägt bolag”

- Ernst & Young – Martin du Hane, Manager/revisor

"Tack för din dragning igår på Styrelseakademin Uppsala! Du är en av de med bästa presentationsteknik och retorisk skicklighet jag lyssnat till - trots 70 minuter på e.m. blev man inte trött!"

- Torbjörn Mattebo - Ägare

”För att det skall vara intressant att lyssna på någon, är det viktigt att de har en historia att berätta, som berör och som går att relatera till. De intressantaste personerna har aldrig haft en rak resa i livet utan oftast behövt gå igenom både givande och utmanande perioder, haft framgångar och motgångar. Kan varmt rekommendera henne som föreläsare då hon generöst delar med sig av sin erfarenhet." 

NetClean Technologies AB – Pelle Garå, Ägare & Grundare

“Tack för en fantastiskt engagerande föreläsning.Släpade mig in trött efter lång dag, grått och regnigt ute, men skuttade därifrån med massa ny energi. Agneta Olsson kan verkligen konsten att få med publiken både med härligt kroppsspråk och entusiasmerande budskap”

- Kitchenwiz AB, Helena Hamberger VD

“Jag hoppas att många får möjlighet att lyssna till Agneta, då hon verkligen fångar publiken med en scennärvaro samt tydliga och klara budskap, inom ett område som hon till fullo behärskar.”

- BWG Homes AB – Mikael Olsson, VD 

"Agneta lyckas med konststycket att mentalt förflytta oss från ett trångt konferensrum i Sisjön till ett pulserande New York. Hon får oss att känna dofter, uppleva smaker och inte minst förmedla att ”Världen pågår där ute”. Det handlar om att berätta något, ge argumenten, beröra känslor och vikten av att förpacka budskap och produkter på ett sätt som inte går att motstå. Agnetas budskap personifierar henne själv som föreläsare. Hon fångar oss eftersom hon har något att berätta som berör. Med en fantastisk energi, värme och humor lyckas hon tina upp oss nordbor och coopianer till att vilja gå ut och förändra världen…"

- Coop Butiker och Stormarknader, Thomas Axell, Regionchef 

"Bästa och mest intressanta föreläsningen jag varit på väldigt länge!"

- Wycore AB, Emma Ekdahl, blivande extern VD

"Vi kontaktade Agneta inför vårt återkommande, populära event Ledarskapsdagarna Stockholm i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Agneta kom, levererade och glänste med sin kunskap, erfarenhet och retorik hos publik och bland dagens skickliga föreläsare som alla på något sätt gjort avtryck i näringslivet. En av landets mest välkända och respekterade näringslivsprofiler imponerades och bad om ett möte med Agneta. Tack Agneta för att du bidrog till att vår ledarskapsdag fick 100% mycket nöjda eller nöjda deltagare och varmt lycka till!"

- Christina Mace, Mace Speakers

"Överallt träffar man på självutnämnda (teoretiska) experter inom t ex GDPR, management consulting m.m. utan egen erfarenhet av affärsverksamhet. Därför är det befriande att lyssna på Agneta som insiktsfullt, engagerat, konkret och kunnigt delar med sig av sin gedigna praktiska erfarenhet av affärslivet. Kan verkligen varmt rekommendera hennes föredrag."

- Anders Perméus, advokat och grundare av Pactumize och Avtal24

"Agneta har en mycket spännande egen historia att berätta om de tuffa utmaningar man ställs inför som vd i ett ägarlett företag. Hon förmedlar sina erfarenheter på ett inspirerande och spännande sätt, vilket gör att man som deltagare befinner sig på en resa i verkligheten. Mycket trovärdigt, pedagogiskt och samtidigt underhållande."

- Roland Dansell, Grant Thornton

"Agneta Olsson trollband oss alla med sin fantastiska och energigivande livsberättelse om hur hon vågat och lyckats!" Din föreläsning var verkligen mycket bra! Tack så mycket och lycka till med allt!
- Kent Björk - Mixdagen Gävle 

 

”Som föreläsare som gör 200 föreläsningar per år ser jag massor av andra föreläsare per år, men det är få gånger jag fångas på det sätt som Agneta Olsson fångade mig. Imponerande utstrålning”

- Teo Härén – Professionell föreläsare

”Jag kan varmt rekommendera Agneta, hon är en mycket karismatisk föreläsare. Tydlig, seriös och förtroendeingivande – och samtidigt ödmjuk, personlig och rolig. Hon delar generöst med sig av sina egna erfarenheter, hon inspirerar samtidigt som hon utbildar. Och hon har en otrolig scennärvaro, det där lilla extra som gör att hon verkligen fångar, och behåller, publikens intresse. Helt enkelt en riktigt, riktigt bra föreläsare!”

- Espiro AB,  Karin Hamrin VD

"Agneta har förmågan att sätta huvudet på spiken gällande de avgörande faktorerna i mänskligt agerande som kännetecknar ägarledda bolag. Dessutom gör hon det på ett underhållande och personligt sätt, med många exempel från verkliga livet. Kan varmt rekommendera denna föreläsning."

- Gavia Food AB,  Jenny Mattsson Ägare

"I mitt arbete på Connect träffar jag många ägarledda tillväxtföretag och är därför väl insatt i de utmaningar det innebär att ta in extern kompetens på olika nivåer. Agnetas föreläsning på temat Extern VD är något som alla dessa företag borde ta del av. De lärdomar och erfarenheter som hon förmedlar är precis vad både en framtida VD och ägare i denna typ av bolag behöver känna till. Agnetas är dessutom mycket proffsig föreläsare och jag kan varmt rekommendera henne som föredragshållare."

- VD Connect Sverige Region Väst,  Karl Malmström

"Efter att ha lyssnat på Agneta på ett Connect Väst event visste jag bara att hon var en person som behövde komma och föreläsa på Chalmers Ventures. Hon har en unik energi, närvaro och erfarenhet som är viktigt att man för vidare. Jag kan varmt rekommendera henne som föreläsare till entreprenörer, ledning och personal i ägarledda bolag."

 -  Chalmers Ventures, Johan Adinsson

"Som revisorer och konsulter möter vi på KPMG varje vecka entreprenörer, företagare, styrelseledamöter och investerare. I samtalen med dem är det vanligt att ägarförändringar, successionsfunderingar och tankar kring extern VD kommer på tal. Agnetas föreläsning på temat ”Extern VD i ägarledda företag” är mycket relevant för både oss och andra som operativt eller strategiskt arbetar med eller i denna typ av företag. Med stort engagemang och trovärdighet belyser hon möjligheter och utmaningar på området och erfarenhetsbaserade exempel gör att föreläsningen är väldigt lätt att ta till sig. Jag kan varmt rekommendera att anlita Agneta."

KPMG  Head of Sales – SME / Middle Market, Oskar Knubbe

"Tack för din inspirerande föreläsning på Ledarskapsdagarna på Grand Hotel. Den gav mig mycket. Dels är det en ”opratad” nisch inom företagandet som du beskriver. Dels blev jag mycket berörd av ditt sätt att berätta. Ärligt, modigt och personligt - på ren svenska. Det var en befrielse att få lyssna på dig."

- Karin Grönberg, Ägare

"Lyssnade på ett föredrag av Agneta Olsson på Stora Styrelsedagen hos Styrelseakademin, om konsten att förverkliga tillväxtdrömmar. Mycket bra!  Relevant, realistiskt och roligt." 

- Edward Waller - Ägare

"Proffsigt framfört budskap med glimten i ögat inom ett ämne som borde intressera alla som kommer i kontakt med ledningsfrågor i företag, oavsett storlek. Det är inte alla föreläsare som kan hålla energin och humöret upp på åhörarna en måndag morgon men Agneta lyckas göra det med glädje och engagemang. Jag kan varmt rekommendera denna föreläsning."

- Khedron Wilk - Ägare, team Wilk AB

”Otroligt inspirerande och väldigt konkret på VD dagen 26/9. Agneta har en grym förmåga att beskriva det mest väsentliga i uppdraget som VD och samtidigt dela med sig av konkreta tips i hur du lyckas i din roll. Agneta delar också med sig av sina misstag och andra erfarenheter på ett skönt och underhållande sätt."

-  Andreas Jaldevik - Ägare/VD,  RO Gruppen 

 

Agneta gjorde entré i Gävle torsdagen den 21/2 på den stora Mix dagen 2019. 

Agneta inspirerade oss verkligen denna dag. Med en historia som gav oss både skratt och ny information om hur varumärket Santa Maria blev sådan stor succé landet. Ja vi alla älskar tacos men efter denna föreläsning älskar man ännu mer Agneta! Vilken kvinna! Agneta helt underbar, man fick en så jordnära och trevlig känsla när man träffade henne. 

Agneta berättar om sitt sätt att leda och driva företag framåt samtidigt som hon berättar om en tuffare tid som ger lyssnarna något nytt, något att stanna upp på och som var spännande.

 Agneta förklarar tydligt och bra vad som gör företag framgångsrika, vilken ingredienser som gör att företag växer hur viktigt det är att samarbeta inom organisation för att tillsammans utvecklas och och nå framgång.

Boka en Agneta Olsson föreläsning och ni får en härlig upplevelse, alla som var i Gävle var sååå nöjda, tacksamma och glada.   

- Anna Olsson - Koordinator Stora Mixdagen

 

Öppna föreläsningar/utbildningar:

Föreläsning/Utbildning - Datum - Plats

"Diplomerad bolagsägare" - 25 januari - Stockholm

"Skala upp företaget - från ägarlett till ägarstyrt" - 5 mars - Stockholm

"Diplomerad bolagsägare" - 24 april - Stockholm

Anmälan görs på DI via nedanstående länkar.

Klicka här för Diplomerad bolagsägare.

Klicka här för Skala upp företaget.

 

 

Är du intresserad av någon föreläsning?  Maila till kontakt@chair.se