vilka är Chair?

Om oss

Vi kan ägarledda bolag. På riktigt. Vi snackar inte. Vi får det att hända. Vår expertis är att förflytta ägare och bolag från ägarlett till ägarstyrt.

våra handplockade medarbetare

Agneta Olsson

Grundare och Vd

Erfarenheter: 25 års erfarenhet inom styrelsearbete, extern Vd, ledningsgrupparbete och bygga varumärken.

Specialistområde: Ägarutbildning, ägarstyrning, samarbete inom ägargrupper.

Tillgänglig för uppdrag som: Förberedande Styrelseordförande, Förberedande Vd, Ägardirektivsfacilitering.

Sagt om Agneta: “Förmåga att se runt hörnet och snabbt se mönster i komplexa sammanhang.”

Prem Haryana

Senior Advisor

Erfarenheter: 30 års erfarenhet inom ledarskap, försäljning, Vd-roller samt styrelseuppdrag.

Specialistområde: dagligvarubranschen, ledarskap, försäljning.

Tillgänglig för uppdrag som: Förberedande Vd, Ägare/Vd guide, Förberedande styrelseordförande.

Sagt om Prem: “Generationer av entreprenörsblod i ådrorna och Chairs egen “Ernst” (fast med skorna på).”

Cathrine Håkansson

CFO/Associate

Erfarenheter: 25 års erfarenhet inom ledningsgruppsarbete, ekonomistyrning, styrelsearbete, ägarskifte samt försäljning av bolag.

Specialistområde: verksamhetsstyrning.

Tillgänglig för uppdrag som: Förberedande Vd, CFO, Ägardirektivsfacilitering.

Sagt om Cathrine: “En skarp hjärna med ett nyfiket sinne.”

Linda Dorthé Lundberg

Senior Advisor

Erfarenheter: lång erfarenhet av roller som ägare, Vd, ägarrådgivare och mentor.

Specialistområde: samarbete i ägargrupper, ledningsgrupper, hållbarhetsguidning.

Tillgänglig för uppdrag som: Förberedande Vd, Ägare/Vd guide, Ägarterapi.

Sagt om Linda: “Förmåga att kunna hitta en förlorad miljon!”

Gunilla Ajdert Lundell

Senior Associate

Erfarenheter: 20 års erfarenhet av att guida och utbilda chefer och ledare.

Specialistområde: ledarutveckling, konflikthantering, kommunikation.

Tillgänglig för uppdrag inom: Ägarterapi, Ägare/Vd guide.

Sagt om Gunilla: “Hon har en förmåga att läsa mellan raderna och bygga struktur, även när det inte är något man efterfrågar men ändå behöver.”

Jonas Bernhardsson

Associate

Erfarenheter: 20 års erfarenhet av att utbilda ledningsgrupper, chefer och medarbetare samt författare till bästsäljarna “Ekonomi för chefer” och “Investera som mästare”.

Specialistområde: ekonomiutbildningar.

Tillgänglig för uppdrag: Utbildning inom ekonomistyrning..

Sagt om Jonas: “Förmåga att göra ekonomi intressant, begripligt OCH underhållande.”

Expertpoolen

Vi på Chair har noggrant valt ut experter och sköna personer som på olika områden löser dina utmaningar.  Vi kallar detta expertpoolen.

Varför startades bolaget?

År 2008 tog Agneta Olsson sig an rollen som extern Vd i ett ägarlett bolag. Denna erfarenhet ledde henne till insikten om ett betydande gap i näringslivet: bristen på stöd och expertis för ägare när de ska utveckla sitt bolag och ta in ny kompetens. För att adressera detta behov samarbetade hon med en framstående forskare och skrev boken “Extern Vd – så lyckas du”. Boken delar kunskap och framgångsfaktorer för att navigera dessa utmaningar framgångsrikt.

Med dessa insikter som grund startades Chair Management AB år 2016. Drivkraften var  att “det måste gå att göra bättre” för de många ägarledda bolagen i Sverige. Bolaget var först att med mynta begreppet “från ägarlett till ägarstyrt”. Metoden har under åren utvecklats och förfinats. Oavsett om ett bolag vill ha tilläxt, utveckling, succession, exit och öka värdet har vi verktygen och metodiken. 

Namnet ‘Chair’ är det engelska ordet för stol och symboliserar de olika stolarna du som ägare sitter på. Det är ofta en utmaning i att balansera de olika rollerna som ägare, styrelseledamot och Vd, särskilt om företaget växer. Chair har utvecklat unika metoder och tjänster för att du som ägare ska lyckas på resan till ett ägarstyrt bolag.

Med kontor i Göteborg och en kundbas som omfattar hela Sverige och även delar av Norden, har företaget etablerat sig som en unik aktör inom ägarutveckling för ägarledda bolag. Genom att samarbeta med certifierade ägarguider med specialistkompetens i övergången från ägarlett till ägarstyrt, bidrar Chair Management till framgång för hela Sveriges näringsliv. Visionen är att dela denna kunskap med ägarledda bolag över hela världen.

Vår mission

Förverkligar drömmar i ägarledda bolag

Genom att utmana befintliga strukturer och sprida kunskap om ägarstyrning, frigör vi kraften i ägarledda bolag. På så vis bidrar Chair till att skapa ett starkare Sverige. Med handplockade, okonventionella medarbetare, unika metoder och tjänster ruskar vi om i den traditionella konsultvärlden. Vi blir därmed den mest värdeskapande samarbetspartnern för ägarledda bolag i Sverige.

Våra värderingar

Nytänkande

Att kontinuerligt röra sig framåt ger energi. Vi strävar efter att vara uppdaterade och pålästa om de senaste trenderna  och omfamnar med glädje ny teknik. Alla som arbetar för eller tillsammans med Chair vill ständigt utvecklas och lära sig nytt. Vi firar våra segrar men slår oss aldrig till ro.

 

Frontlinjefokus

Vi strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Varje gång. Genom att förstå kundens behov både känslomässigt och professionellt kan vi göra ett extraordinärt jobb. Det kräver att vi är exceptionellt lyhörda både för kund, medarbetare och omvärld. Och vi bryr oss på riktigt om dig som kund.

 

Äkta 360°

Varje medarbetare har en genuin kompetens inom området ägarledda företag. Vi är professionella men krånglar inte till saker, utan försöker förenkla i syfte att förbättra. Vi är ödmjuka och lyhörda men har integritet och vågar tala klarspråk.

Samarbetspartners