Storyn bakom Chair

Grundaren Agneta Olsson arbetade som extern VD i ett ägarlett företag första gången år  2008-2009.  Hon skrev efter ett omvälvande år boken ”Extern VD – så lyckas du” tillsammans med en forskare från Jönköpings Handelshögskola. Våren 2016 startade hon Chair Management AB. Ett bolag som både hon själv och ägarna hade behövt när kunskaper, insikter och vägledning saknades.

Ordet Chair symboliserar att lämna eller tillträda en VD-stol. Det innebär också att vara medveten om vilken stol man sitter på och att hålla isär rollerna och därmed gå ifrån att vara ägarlett till att bli ett ägarstyrt bolag.

Bolaget har kontor i Göteborg och Stockholm men har kunder över hela landet.

Vår vision och mission

Vi förverkligar drömmar i ägarledda företag.

Genom att utmana befintliga strukturer hjälper vi ägare och entreprenörer att frigöra kraften i ägarledda företag. På så vis bidrar Chair till att skapa ett starkare Sverige. Med handplockade, okonventionella experter och unika arbetsmetoder ruskar vi om den traditionella konsultvärlden. Vi blir därmed den mest värdeskapande samarbetspartnern för ägarledda företag i Sverige.

Vi gillar och vill förändra

Vi vet att våra kunder förväntar sig mycket av oss - och vi förväntar oss också mycket av våra kunder. Här ser ni vad vi gillar och vilket beteende vi vill förändra.

Vi gillar:

  • Människor som brinner för att göra skillnad på riktigt.
  • Klienter som visar vägen för verklig förändring genom att verkligen ha bestämt sig att de vill ha förändring. På riktigt.
  • Klienter som föredrar en nära och transparant samarbetsrelation.
  • Att arbeta som partners med våra kunder.

Vi vill förändra beteendet hos:

  • Klienter som söker alltför snabba och billiga lösningar.
  • Klienter som inte tar komplexiteten i förändringsarbete på allvar.
  • Människor som inte på riktigt brinner för att åstadkomma förändring eller inte sätter klientens bästa före allt.

Våra värderingar

Nytänkande

Att vara i rörelse framåt ger energi. Vi är ständigt uppdaterade och pålästa om det senaste i vår omvärld och omfamnar ny teknik. Vi är inte rädda för att beträda otrampad mark. Alla som arbetar för eller tillsammans med Chair vill utvecklas. Vi firar våra segrar men slår oss aldrig till ro.  

 

Frontlinjefokus

Vi strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Varje gång. Genom att förstå kundens behov både känslomässigt och professionellt kan vi göra ett extraordinärt jobb. Det kräver att vi är exceptionellt lyhörda både för kund, medarbetare och omvärld. 

Äkta 360°

Varje medarbetare har en genuin kompetens inom området ägarledda företag. Vi är professionellt utbildade men krånglar inte till saker, utan försöker förenkla i syfte att förbättra. Vi är ödmjuka och lyhörda men har integritet och vågar tala klarspråk.

Integritetspolicy

Har du några frågor gällande hur vi hanterar dina personuppgifter?
Maila oss gärna på kontakt@chair.se

Eller läs mer i vår Integritetspolicy Chair Management.