artikel

The New Division

Jakob Trollbäck, är grundare av The New Division och skapare av kommunikationen och designen för FNs globala hållbarhetsmål – Agenda 2030. (Asså, hur coolt är inte det?) Tillsammans med The New Division har Chair tagit fram en 360° analys av bolaget. (Nuläge och rekommendationer i syfte att gå till ägarstyrt)

Vi frågade Jakob, vad gör The New Division?

“Med rötter i designbranschen och fokus på rörligt material, tog jag mina tankar och idéer från New York hem till Sverige. Efter att ha fått insikt om FNs globala hållbarhetsmål påbörjades en resa mot att skapa kommunikation som är rak och tydlig – alltid med hållbarhet i fokus. Ur detta föddes The New Division, en kommunikationsbyrå med avstamp i hållbarhet, design och strategi.”

Vad har Chair gjort för er som bolag?

“Jag har drivit bolag i 25 år – och till slut känner man att man kanske inte behöver vara så operativ längre. Då måste man förstå vilka saker man inte vill göra avkall på – och vilka saker måste man leja ut. Tidigare har jag arbetat väldigt intuitivt – men Chair hjälpte mig förstå vikten av att ha ett ägardirektiv och en grundarfilosofi. Chair har helt enkelt gett mig en insyn i mig själv.


Jag hoppas att vi kan arbeta mer ihop i framtiden. Det har varit otroligt givande att möta en person där man kommer från så olika sidor men ändå tycker lika i många frågor. Det har varit så uppmuntrande och härligt att våga, och att inte fastna i ett mönster. Det är en livserfarenhet jag bär med mig.”

Vi tackar för förtroendet och fortsätter följas