vår expertis

Från ägarlett till ägarstyrt

Chair Management hjälper ägare att gå från ägarlett till ägarstyrt för att ta ditt bolag till nästa nivå.

för

för

för

boka ett

Vad erbjuder Chair?

På Chair Management har vi en genuin passion för ägarfrågor och entreprenörskap. Vi är övertygade om att ägarledda bolag är motorn i svensk ekonomi. Vår expertis är att ta bolag från ägarlett till ägarstyrt. Visste du om att vi var bland de första att introducera detta begrepp i Sverige? Under åren har vi utvecklat unika metoder för att du som ägare ska lyckas ännu bättre på din bolagsresa. 

Vi vet inte bara hur du ska lyckas,  vi erbjuder även kompetensutveckling och vet vilka fallgropar du bör undvika som ägare. Vi arbetar med både små och stora bolag, familjeföretag, partnerföretag och entreprenörsföretag. Det som förenar är att alla är ägarledda bolag. Vi är övertygade om att nyckeln till att frigöra den fulla tillväxtpotentialen för ett företag startar på toppen av pyramiden – med ett professionellt ägarskap.

Hur ser din situation ut
och vart vill du?

Från ägarlett …
… till ägarstyrt

Storyn bakom Chair

År 2008 blev Agneta Olsson extern Vd i ett ägarlett bolag. Denna erfarenhet resulterade i boken “Extern Vd – så lyckas du”, skriven tillsammans med en framstående forskare från Jönköping International Business School. Utifrån denna erfarenhet och en frustration att det saknades stöd för såväl ägare som extern Vd grundades Chair Management AB år 2016.

Företaget introducerade metoden “från ägarlett till ägarstyrt”, och har etablerat sig nischad aktör för bolagsägare med huvudkontor i Göteborg och har kunder i hela Sverige.

Nyhet: boken Ägarguiden, 1, 2, 3

Vad är det som gör att vissa bolag överlever i generationer medan andra blir dagsländor?

Svaret är: det börjar alltid med ägaren. Även om det inte är någon hemlighet att bolag måste ha kompetenta ägare för att lyckas, talas det lite om ägarkompetens i Sverige och det är ont om utbildningar på området. I den nya boken Ägarguiden belyses 12 faktorer som gör dig till en framgångsrik ägare.

Ägarguiden riktar sig mot ledare inom en mängd olika bolagsformer, men framför allt till dem som är verksamma i ägarledda bolag, t.ex.:

  • bolagsägare och entreprenörer, oavsett storlek på bolaget.
  • styrelseledamöter i ägarledda bolag
  • ledare och Vd:ar i ägarledda bolag
  • investerare som vill öka värdet i sina portföljbolag

Kunduppdrag

Corporate Apartments

Corporate Apartments

Sara Dennås är delägare och Vd för Corporate Apartments-gruppen. Huvudverksamheten Corporate Apartments hyr ut hus och lägenheter till företag inom byggbranschen som behöver boende till sin personal. Bolaget omsätter cirka 80 mkr och har en hög tillväxttakt. Vart...

read more
The New Division

The New Division

Jakob Trollbäck, är grundare av The New Division och skapare av kommunikationen och designen för FNs globala hållbarhetsmål - Agenda 2030. (Asså, hur coolt är inte det?) Tillsammans med The New Division har Chair tagit fram en 360° analys av bolaget. (Nuläge och...

read more
Piwa Food

Piwa Food

"Vi går från igår till imorgon" Sedan april 2020 har Chair haft nöjet att arbeta med Piwa Food i Stenkullen. Vår expert på plats är Prem Haryana som arbetat inom branschen i många år och tar sig an kunden med...

read more

Samarbetspartners

Sagt från kunder

★★★★★

“Chair var proffsiga, jordnära och härliga att ha att göra med. Vi trodde vi var samspelta, men nu är vi synkade till 110%. Har ni inte ett ägardirektiv, ta fram ett!”

– Oscar Olsson, Västkustägg

★★★★★

“Chair gör det svåra enkelt samtidigt som de inte är rädda för att utmana. De överträffade alla förväntningar.”

– Dayspring

★★★★★

“Vi hade aldrig kommit såhär långt utan stöd från Chair. Att få någon med nya insikter och en ny vinkel att titta på verksamheten. Det kan vara ovärderligt för dig som ägare.”

– Lena Wallin, BLP Entreprenad

★★★★★

“Att få kunniga rådgivare med verklighetsbakgrund som ger dig nya perspektiv på din verksamhet med externa ögon kändes verkligen viktigt och uppfriskande. Jag är verkligen jättenöjd med vårt samarbete och levererade tjänster.”

– Andreas Sjöström, Inpeople och Head Consulting

★★★★★

“Chair var professionella, tillgängliga, mänskliga och okomplicerade att arbeta med. De hade relevant erfarenhet som kom till nytta.”

– Sara Dennås, Corporate Apartments Swedrent AB

★★★★★

“För att ”få det gjort” och få professionell hjälp att göra det riktigt bra, rekommenderar jag att anlita Chair. Chair täcker in alla delar och vi får ett ägardirektiv som skapar riktning för bolaget för lång tid framöver.”

– Emma Jidefur, Thuressons

Artiklar

I stormens öga som extern Vd

I stormens öga som extern Vd

Om du inte fungerar privat fungerar du inte heller som Vd. För krönikören Agneta Olsson blev det en dyrköpt – men värdefull – erfarenhet. Jag var fylld av glädje när jag fick min första Vd-roll, redo att bli bolagets första externa Vd medan ägarna arbetade kvar i...

read more
Intervju med Agneta Olsson – Safe Return

Intervju med Agneta Olsson – Safe Return

FRÅN ÄGARLETT TILL ÄGARSTYRT, INTERVJU MED AGNETA OLSSON | Strax innan jul hade vi den goda turen att få till en intervju med Agneta Olsson, som till våren publicerar sin andra bok, “Ägarguiden, utveckla din ägarkompetens”. Till vardags driver Agneta bolaget Chair...

read more
Den ofrivilliga Vdn

Den ofrivilliga Vdn

DEN OFRIVILLIGA VDN | Det kom ett samtal till oss på Chair: "Ni måste hjälpa mig. Jag försöker sluta som operativ Vd, men det går inte. Trots att jag har anställt en ny Vd som ska ersätta mig är hen inte engagerad på det sätt jag vill att hen ska vara. Jag är trött på...

read more